Danny Borgmans

15e plaats

Danny is een 61-jarige sportieve creatieveling die positief en goedlachs in het leven staat en in Kasterlee gekend is als “meester Danny”, een enthousiaste leerkracht van het eerste leerjaar.

Ik droom van een netwerk van trage en rustige wegen voor fietsers en voetgangers dat er voor moet zorgen dat mensen van alle leeftijden met een gerust hart kunnen wandelen en fietsen. Ik denk daarbij aan een half verhard fietspad op de oever van de Nete van Kasterlee naar Retie en een verkeersveilig fietspad langs de Geelsebaan richting Markt. Ik wil jongeren stimuleren om met de fiets naar hun school te gaan in Geel, Herentals of Turnhout.

Eén van mijn aandachtspunten is het optimaal gebruik maken van onze open ruimte en het beschermen van onze natuur. Er moeten meer plaatsen komen waar kinderen nog buiten kunnen spelen, waar zitbanken staan en waar een spelletje petanque kan gespeeld worden.

Ik ben ook een sterke voorstander van duurzame energie en wil kijken hoe we daar als gemeente een stap in kunnen zetten.

Op mijn lijstje staan verder nog: de blikvanger van Kasterlee, de molen op de Geelsebaan, zo snel mogelijk in ere herstellen, onze dorpskernen aantrekkelijk maken door o.a. de uitbating van een aantal gezellige cafés en terrasjes in een verkeersarme omgeving, het bannen van plastic zakjes in alle winkels van Kasterlee en zorgen voor betaalbare rusthuizen.