Erik Van der Eycken

5e plaats

Erik is 57 en burgerlijk ingenieur. Hij is ca. 35 jaren professioneel actief geweest in de auto-industrie en betrokken bij technologische ontwikkelingen van emissie-arme auto’s en vrachtwagens. Nu werkt hij als zelfstandig projectbegeleider.

Als zoon van een horeca-uitbater (hotel Zomerlust, 1953-1984), muzikant en ex-bestuurslid van fanfare "De Kunstminnaars" en gewezen BASKAS-lid, ben ik al van jongs af zeer begaan met mijn geboortedorp. Ondanks de verschillende verhuizingen buiten Kasterlee na mijn studies, heb ik steeds contact gehouden met mijn "roots" en het dorpsleven in onze gemeente.

Mijn woon-ervaring in andere gemeenten, mijn kennis op vlak van milieu, mens, technologie en mijn interesse voor bestuurszaken wil ik nu inzetten voor mijn geboortedorp. Beleidsdossiers bestuderen en beoordelen vanuit een kritische, transparante invalshoek dragen bij tot een goed en evenwichtig bestuur. Voldoende inspraak van de burger kan gerealiseerd worden door gebruik te maken van de juiste en van aangepaste communicatiekanalen.

De mobiliteit en veiligheid van alle weggebruikers in Kasterlee: daar ligt mijn focus. Een gezonde en aangename woonomgeving voor alle burgers van onze gemeente, daarvoor wil ik me voor 100% engageren.