Fietsenstallingen voor bakfietsen en cargobikes: teken en deel onze petitie

De gemeente voorziet de komende jaren nieuwe overdekte fietsenstallingen op openbare plekken. Op zich een hele goede zaak. Helaas hebben deze stallingen standaardafmetingen die niet geschikt zijn voor bakfietsen, cargobikes en fietskarren. Wij vinden dat je ook dit type fiets, die steeds populairder wordt, veilig en droog moet kunnen stallen!

De gemeente Kasterlee stelde een raamcontract op om de komende vier jaar makkelijk overdekte fietsenstallingen te kunnen bestellen en plaatsen op openbare plaatsen. Waar deze stallingen precies komen wordt nog bepaald in overleg met de mobiliteitsraad. Op zich een heel goede zaak want aan winkels, sportterreinen en bushaltes is er dringend nood aan degelijke fietsenstallingen.

De gemeente voorziet echter enkel een basismodel van 2 meter diep en 4 meter breed. De tussenafstand tussen de fietsbeugels bedraagt 80 cm. Dit is voldoende voor een gewone fiets maar niet voor een bakfiets, een cargobike of een fiets met fietskar. Het Vlaams vademecum fietsvoorzieningen vraagt hiervoor een diepte van 3 meter en een tussenafstand van minstens 2 meter. De hoogte van de fietsbeugels ligt voor dit type fiets ook een stuk lager.

Op onze vraag om ook een aantal diepere fietsenstallingen te voorzien wil de gemeente niet ingaan. Er zouden volgens de burgemeester vrijwel geen bakfietsen in onze gemeente rondrijden (sic).

Teken daarom onze petitie en vraag aan de gemeente om

  • Naast de standaard fietsenstallingen ook diepere fietsenstallingen te voorzien met veel meer tussenruimte voor bakfietsen, cargobikes en fietskarren
  • Te onderzoeken waar deze diepere fietsenstallingen het beste kunnen komen samen met de Mobiliteitsraad en de lokale Fietsersbond

Woon je in Kasterlee en heb je zelf een bakfiets of cargobike? Bezorg ons een foto van je fiets zodat we de burgemeester kunnen tonen dat er wel degelijk nood is aan aangepaste stallingen!

Al 0 ondertekenaars! Op naar 50
0%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.