Gemeente Kasterlee, neem uw verantwoordelijkheid op vlak van dierenwelzijn

Vorige maand werden er 18 honden weggehaald uit Hoeve Hoogland (Felicanis) en geplaatst bij Dierenasiel Veeweyde, als gevolg van een klacht van dierenwelzijnsorganisatie GAIA. Deze wanpraktijken rond de beruchte hondenfokkerij slepen nu al jarenlang aan, en zijn voor veel inwoners een doorn in het oog van onze mooie gemeente. Onze fractie wil dat het gemeentebestuur haar verantwoordelijkheid opneemt door extra financiële steun te voorzien aan dierenasiel Veeweyde, die momenteel de in beslag genomen hondjes opvangt.
Volgens Groen-gemeenteraadslid Bart Sas is er nóg een goede reden om het dierenasiel te steunen: ”Dat dierenasiel zorgt niet alleen in onze regio voor de crisisopvang van honden, ze leveren ook sterk werk voor sensibilisering af. Iedereen moet zich goed kunnen informeren voor de aankoop van een huisdier.”

”Dierenasiel Veeweyde in Ravels zorgt niet alleen in onze regio voor de crisisopvang van honden, ze leveren ook sterk werk voor sensibilisering af.” - Gemeenteraadslid Bart Sas

In een interview met RTV vroeg onze fractie dan ook dat de gemeente Kasterlee haar verantwoordelijkheid opneemt voor de opgevangen honden. Tijdens de gemeenteraad op 22 november stelden we voor dat er jaarlijks een extra financiële ondersteuning van 1000 euro voor het dierenasiel wordt opzijgehouden.

Jammer genoeg ging het schepencollege niet in op de vraag voor een extra bijdrage. “Veeweyde levert goed werk af en krijgt ook nog een toelage van de Vlaamse overheid”, antwoordde schepen Gert Storms (CD&V) op de gemeenteraad van november. “We hebben nu eenmaal op een rationele manier keuzes gemaakt bij de verdeling van de subsidies. We krijgen continu vragen voor bijkomende subsidies”, luidt het.

Groen Kasterlee vindt dat de gemeente beter haar best moet doen op vlak van dierenwelzijn. We begrijpen dat het gemeentebestuur met veel subsdie-aanvragen te maken krijgt, maar in dit geval vragen dat de gemeente haar verantwoordelijkheid opneemt voor de dieronvriendelijke wanpraktijken die op Kastels grondgebied plaatsvinden. De extra 1000 euro financiële bijdrage zou goed van pas komen, als je weet dat de medische kosten die de verwaarloosde hondjes met zich meebrengen ongeveer 15 000 euro bedraagt. Kasterlee moét hier het goede voorbeeld geven én ook de andere gemeenten uit de regio overtuigen om meer steun te geven.

 

Vind jij dat de gemeente meer moet inzetten op dierenwelzijn?
Teken deze petitie en vraag extra steun voor dierenasiel Veeweyde!

 

Alvast bedankt voor jullie inzet!

 

Het Groen Kasterlee-team

Al 51 ondertekenaars! Op naar 50
100%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.