€ 47 625 …

13 Mei 2019

€ 47 625 …

  Met dit bedrag wil minister Van Den Heuvel onze gemeente subisidiëren om werk te maken van een degelijk klimaatbeleid. Een lovenswaardig initiatief, tenminste als het geld op een degelijke manier wordt geïnvesteerd! Met welk initiatief zou ons milieu het best geholpen worden?   

 

Beste lezer, aan u de keuze tussen volgende mogelijkheden:

 

1. Gezinnen met een laag inkomen, die wonen in slecht geïsoleerde woningen, worden geholpen met advies en financiële steun om hun huis beter te isoleren en te verwarmen, zodat hun energierekening vermindert in plaats van toeneemt.

 

2. Er wordt daadwerkelijk geïnvesteerd in bos en bomen, door elke gekapte boom te vervangen door twee nieuwe (in plaats van omgekeerd, zoals nu het geval is).

 

3. De gemeente stelt een set herbruikbare bekers ter beschikking om afval te beperken bij festivals, buurtbijeenkomsten...  

 

4. Er wordt versneld werk gemaakt van betere fietspaden en aan de bushaltes komen fietshokjes, om zo het woon-werkverkeer met de fiets te stimuleren.

 

5. De landbouwers die milieubewust willen werken worden met raad en daad bijgestaan en de korte keten landbouw gepromoot en ondersteund. 

 

6. Met dit geld wordt een e-bike ter beschikking gesteld van gemeentepersoneel voor woon-werkverplaatsingen (gemiddeld 5,1 km), met vrij privé gebruik van deze fiets.

 

Welke keuze denkt u dat ons bestuur heeft gemaakt (met de verkiezingen in aantocht)? 

Voor Groen zijn de eerste 5 mogelijkheden een goede optie. Hier ziet u waar onze gemeente voor koos. Spijtig genoeg kunnen we de winnaars geen e-bike cadeau doen…