Brossen voor de bossen… in Kasterlee?

04 Maart 2019

Brossen voor de bossen… in Kasterlee?

  Brossen voor de bossen… in Kasterlee? Onze jeugd roept op tot actie voor het klimaat! Het gaat dan ook om hun leven en hun toekomst. Er is geen plan B voor onze planeet.  

Zowel op 24 als op 27 januari gingen heel wat Kastelse jongeren mee actie voeren in Brussel.

Maar ze doen meer: zwerfvuil helpen opruimen langs de wegen, plastic verpakkingen vermijden, zich wagen aan een vegetarische maaltijd, elke dag met de fiets naar school rijden…

Ongetwijfeld is er nóg meer mogelijk, maar dit geldt vooral voor onze beleidsmakers. Komaan, politici: tijd om woorden om te zetten in daden!

Voor Kasterlee betekent dit werk maken van een degelijk milieubeleid met een concrete planning om op korte termijn te realiseren, zoals veilige fietspaden, ondersteunen van energiearm bouwen en milieuvriendelijk ondernemen… Veel maatregelen staan al beschreven in ons burgemeestersconvenant. Tijd om ervoor te zorgen dat dit meer is dan mooie woorden. Laat het geen ijdele hoop zijn voor onze jongeren!

Wil je meer actie in onze eigen gemeente: alle voorstellen zijn welkom bij Stien Buts, gemeenteraadslid voor Groen. Meer info vind je op de website van Groen Kasterlee https://www.groenkasterlee.be