Geen extra parkeerplaatsen achter het kerkhof van Tielen

12 Mei 2023

Geen extra parkeerplaatsen achter het kerkhof van Tielen

Een strook grasveld tussen de Belgacomparking en het kerkhof in het centrum van Tielen ligt er al maanden als een modderpoel bij. Deze plek wordt gebruikt als onofficiële parking, toegankelijk via de kerkwegel die uitkomt in de Broekstraat. De gemeente plaatste hier al dranghekken om het parkeren op het gras te beperken (sic).

"Begin dit jaar vroegen we aan de gemeente om hier iets aan te doen, het is geen zicht en bovendien ligt de modder tot op het pad dat veel gebruikt wordt door voetgangers en fietsers" verduidelijkt Bart Sas, raadslid van Groen. In februari stelde de dienst Mobiliteit hierop voor om de het pad af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Enkel de technische dienst en begrafenisondernemers zouden toegang krijgen. Voor hen zouden twee parkeerplaatsen worden voorzien aan de kant van de begraafplaats.

"Maar op de laatste gemeenteraad liet de burgemeester doodleuk weten dat er met grasdallen parkeerplaatsen zullen worden aangelegd in het grasveld", vervolgt Bart Sas. "Als Groen-fractie vinden we dit onbegrijpelijk: waarom hier verharding aanleggen terwijl de grootste parking van de gemeente, de Belgacomparking, op wandelafstand ligt?". Voor Groen moet deze trage verbindingsweg voorbehouden blijven voor wandelaars en fietsers. Op deze plek passeren veel schoolgaande kinderen en achter het grasveld ligt de buitenschoolse kinderopvang. "Het nu gaan regulariseren van een scheef gegroeide situatie geeft een totaal verkeerd signaal", besluit Sas.