Groen wil miniramp en verlichting in skatepark Lichtaart

10 Oktober 2021

Groen wil miniramp en verlichting in skatepark Lichtaart

Het skatepark in sportterrein Molenstraat van Lichtaart is zo’n jaar in gebruik, en het is een groot succes. Dat blijkt uit de grote drukte die er na de schooluren en in de weekends heerst. Vanuit de Groen-fractie kaarten we echter enkele tekortkomingen aan. We vragen om twee verbeteringen: verlichting en een miniramp.

“Een jaar geleden stelde ik reeds de vraag of er verlichting aangebracht kan worden op het skatepark”, zegt gemeenteraadslid Stien Buts (Groen). “Schepen Rob Guns stelde dat deze er zou komen, maar een heel jaar lang hebben we erop moeten wachten. Vorige winter, wanneer het erg vroeg donker werd, kon er niet geskatet worden vanaf de avond viel. Dat terwijl alle andere sporten op de sportterreinen wel verlicht worden.” Op de gemeenteraad van dinsdag 28 september stelde ze opnieuw de vraag naar verlichting. Gelukkig wordt er deze keer wel werk van gemaakt. Van 1 tot 15 oktober wordt de verlichting geïnstalleerd.

Groen stelt ook voor om een miniramp te installeren naast het skatepark. Het skatepark bestaat uit een street gedeelte en een bowl. Deze bowl, de ‘put’ als het ware, is redelijk diep. Dit kan een drempel zijn voor beginnende skaters. Daarnaast is er de ongeschreven regel dat er maar één iemand tegelijk in de bowl kan skaten. Dit om botsingen te vermijden. Dat maakt dat je op drukkere momenten vaak lang moet wachten voor je aan de beurt bent. Om tegemoet te komen aan deze hoge drempel en om een oplossing te bieden voor de drukke bezetting, stellen wij voor om een miniramp te installeren naast het skatepark. Dit kan zowel op het asfalt voor het skatepark, waar vandaag de picknickbank staat, of op het gras tussen het skatepark en het bushokje. Op dit toestel kunnen ook andere trucjes geoefend worden die tot nu toe nergens anders op het skatepark aan bod komen. Een miniramp kost zo’n €2000, dit is een relatief kleine investering voor ons gemeentebestuur.

De Groen-fractie dat het gemeentebestuur van Kasterlee deze suggesties ter harte neemt.