Klimaatacties die werken!

05 Maart 2019

Klimaatacties die werken!

Onze jeugd houdt vol: ze blijven opkomen voor het klimaat! Zo zetten ze blijvend druk op de overheid. Petje af voor hun vasthoudendheid! Maar wat kunnen wij doen? Er is heel wat mogelijk, zoals bewust(er) omgaan met onze voeding. Wat we eten en drinken heeft niet alleen een impact op het klimaat, maar ook op het milieu, op dierenwelzijn, op eerlijke handel én vooral op onze eigen gezondheid!

 

Kiezen voor streekeigen en seizoensproducten is al een hele stap. Het beperkt de voedselkilometers en geeft vooral de producent een betere prijs voor zijn waar.

 

Waar vinden we die producten?

In een hoevewinkel of een afhaalpunt voor abonnementen bvb. waar je producten koopt recht van bij de boer (https://www.rechtvanbijdeboer.be).

Op de boerenmarkt - halfjaarlijks in Kasterlee of in een pluktuin, zoals bij Joke van ‘Het Laaks hofke’.

Nog een mogelijkheid is in een ‘Buurderij’. Dit is een wekelijkse boerenmarkt, maar met het verschil dat je vooraf bestelt. De bestelling afhalen doe je op de Buurderij waar iedereen samenkomt en je ook de producenten kan ontmoeten. Zo is er al een Buurderij in Herentals. Spijtig genoeg nog niet in Kasterlee.

Groen blijft aandringen bij ons gemeentebestuur om initiatieven van duurzame landbouw en de korte keten sterker te ondersteunen!